recept: Szabógallér leves, Kifőzde
Szabógallér leves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem (fehér répa),
2 szem krumpli,
1 fej vöröshagyma,
1 kis gumó zeller,
1 egész tojás,
1 tojás fehérje,
3-4 evőkanál gríz,
só, pirospaprika, ételízesítő, 8-10 dkg liszt,
bors, 1 csomó petrezselyemzöld


A leveszöldséget apróra kockázzuk és a krumplin kívül a többit kevés zsíron megdinszteljük, felöntjük vízzel, sózzuk (ételízesítőt is tehetünk bele) és feltesszük főni.
Mialatt a leveske fő, egy tojásból és lisztből levestésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és letakarjuk, míg a tölteléket elkészítjük.
A hagymát apróra vágva megpirítjuk, rászórunk egy bő marék grízt, megborsozzuk, és megpirítjuk. A gríznek aranybarnára kell pirulnia.
Ha ez kész, pár szál finomra aprított petrezselyem zöldjét teszünk bele, megsózzuk, meghintjük paprikával. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről.
Ezt a tölteléket a kinyújtott tészta egyik felére sorban kiskanállal kupacokba rendezzük, kb. 4-5 centis gyakorisággal. A töltelékkupacok közti kb. másfél centis csíkokat megkenjük a tojásfehérjével, majd a tészta másik felét ráborítjuk. A sorok között ujjunkkal óvatosan lenyomkodjuk kocka alakúra, aztán derelyevágóval kiszabdaljuk.
Az így lett kis 4-5 cm-es gallérokat - mikor a zöldségleves már félig megfőtt, a kis kockára vágott krumplival együtt belefőzzük a levesbe (8-12 perc).
Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.08.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 14:14:11 - 2.57)
Hozzászólások:

Polixena (2013-04-06 11:26:00):
Edesapam kedvenc etele volt.Most en is elkeszitem.

Megjegyzés a recepthez